top of page

Bibliotheek

logo madimak library.jpg

Het bloedbad in Madımak is een ‘levend bloedbad’ dat ‘sociaal, politiek, cultureel en juridisch’ nog niet is opgelost en daarom nog steeds aan de gang is. Madımak Library draagt, als archiefwerk dat met uw steun en bijdrage openstaat voor groei, bij aan het sociale geheugen met alle documenten, informatie en archieven die het verzamelt.

In deze video van 'School of Alevism', wordt (in het Engels) uitgelegd over wat er gebeurde bij het bloedbad van Sivas.

Klik op de video om hem te bekijken. 

Bron: Youtube kanaal; School of Alevism , 01/07/2022

In 1993 werd Carina Thuijs, een Nederlandse studente uit Doetinchem, op gruwelijke wijze om het leven gebracht in Turkije. Door een woedende menigte van islamitisch fundamentalisten werd zij samen met vierendertig anderen – Turkse intellectuelen, kunstenaars en jongeren – op 2 juli 1993 vermoord in een hotel in de stad Sivas. Wat begon als een afstudeeronderzoek van een jonge vrouw, eindigde in een ijzingwekkende moord. Wie is Carina, wat deed zij in Turkije en hoe kon het bloedbad in Sivas gebeuren?

De antwoorden op deze vragen zijn terug te lezen in dit boek. Aan de hand van gesprekken met nabestaanden beschrijft Mahmut Erciyas op een aangrijpende wijze het leven van Carina Thuijs, de context van haar veel te vroege dood en de kille en afstandelijke houding van de Nederlandse overheid tegenover haar familie. Het bloedbad van Sivas heeft begin jaren negentig nauwelijks aandacht gekregen in de Nederlandse pers en politiek. De decennialange stilte rondom Carina Thuijs en de moordpartij in Sivas dient doorbroken te worden, en daar draagt dit boek beslist aan bij.

Klik op de foto van het boek om hem te bestellen.

bottom of page